Product was successfully added to your shopping cart.

Alles over het zwembad

Als u zich binnenkort wilt gaan oriënteren voor de aanschaf van een zwembad, is het handig om van tevoren over een aantal zaken na te denken. Wij zetten de belangrijkste zaken graag voor u op een rijtje. Wel zo gemakkelijk.

- Wie gaan er voornamelijk gebruik maken van het zwembad? Hoe ouder de gebruikers, des te interessanter het wordt om een zwembad te nemen met een Romeinse trap. U kunt dan heel gemakkelijk via de trap het zwembad verlaten.
- Hoeveel personen maken er meestal gebruik van het zwembad? Dit heeft invloed op het formaat van het zwembad. Dat brengt ons bij de volgende stap:
- Hoe groot zou u het zwembad willen? Om hier een goed beeld van te krijgen is het handig om simpelweg eens een lange rolmaat in de tuin of kelder uit te rollen. Op deze manier kunt u de lengte en breedte goed vaststellen.
- Heel belangrijk bij iedere oriëntatie: het budget. Hoeveel wilt u maximaal uitgeven?

Als u deze zaken helder voor ogen heeft, kunt u goed voorbereid gaan oriënteren. Wilt u nog beter voorbereid zijn? Lees dan nog even verder. We vertellen u graag waar u allemaal mee te maken krijgt.

Water onderhoud
Om uw water altijd schoon en fris te houden, is het van belang om het water goed te behandelen. U wilt natuurlijk dat het veilig is om per ongeluk een slokje water door te slikken, en dat uw zwembad zo lang mogelijk mee gaat. Er zijn veel verschillende systemen beschikbaar, bijvoorbeeld op basis van chloorbehandeling, zoutelektrolyse, diverse handige automatische doseer- en regeltechnieken voor een onbezorgd gebruik, et cetera. We informeren u graag over de diverse mogelijkheden om te kijken wat het beste past bij uw wensen en budget.

Filter systeem
Een essentieel onderdeel van uw zwembad, is het filtersysteem. Wij adviseren om altijd een zandfilter te gebruiken, omdat alleen deze het water effectief zuivert en ook de minuscule vervuilingen eruit haalt. Dit zorgt ervoor dat het water altijd helder blijft. Het formaat van het zwembad, en daardoor het aantal liters water dat gefilterd moet worden, bepaalt wat voor filter u nodig heeft. Wij hebben vanzelfsprekend bij ieder zwembad een passende zandfilter.

Temperatuur
In Nederland hebben we helaas (nog) geen Mediterraans klimaat. Dat betekent dat we in Nederland zoveel mogelijk maatregelen moeten nemen om de warmte in het water te houden. Onze zwembaden beschikken over een 3-laags isolatiesysteem van polyurethaan (milieuvriendelijk).

De voordelen van dit isolatiesysteem:

- Volledige isolatie, zowel in de gehele bodem als in de zijwanden
- Zorgt ervoor dat het water sneller opwarmt bij zonnige dagen
- Geen extra montagewerkzaamheden benodigd
- Het zwembad kan direct in de uitgegraven put worden geplaatst, zonder extra isolatiepanelen te hoeven toevoegen

U kunt een extra isolerende en/of solar afdekking nemen. De solar afdekking kan het water zelfs bij verwarmen zonder extra energiekosten. Om iedere gewenste temperatuur te bereiken kunnen natuurlijk ook externe warmtebronnen gebruikt worden. Luchtwarmtepompen, warmtewisselaars of zonnecollectoren zijn hier perfect voor geschikt.

Veiligheid
Een open zwembad in uw tuin kan erg gevaarlijk zijn voor kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen. U kunt hier diverse maatregelen tegen treffen. Er zijn speciale hekwerken die om het zwembad geplaatst kunnen worden, of zelfs een golfslag alarm die een geluidssignaal afgeeft als het water begint te golven. Een lamellenafdekking is een betere optie, omdat dit er ook voor zorgt dat het zwembadwater niet in contact staat met de buitenlucht, en dus geïsoleerd is. Kleine kinderen kunnen hier gewoon overheen lopen. De allerbeste optie is een overkapping.

De voordelen van een overkapping:

- Bij een afgesloten overkapping is het zwembad onbereikbaar voor kinderen.
- Er kan ook gezwommen worden bij regen of slecht weer.
- Een dichte overkapping houdt warmte vast, net als in een broeikas. De temperatuur van de lucht en het water warmen op, waardoor u jaarlijks veel langer gebruik kunt maken van het zwembad.
- Het zwembad is beschermd tegen vuil van buiten.
- Het zwembad lijkt optisch groter.

Schoonmaken
Ondanks dat de zandfilter veel vuil uit het zwembad weg filtert, komt het ook voor dat vuil zich op de bodem ophoopt, buiten het bereik van de zandfilter. Zo kan er wat zand op de bodem liggen, wat gezonken blaadjes, en het is fijn om dit van de bodem te verwijderen. Er zijn verschillende hulpmiddelen, zoals een schepnetje, borstels en bodemzuigers. Deze worden vaak bij het zwembad meegeleverd. Als u liever niet teveel tijd wilt besteden zijn er ook volledig geautomatiseerde robots beschikbaar die systematisch de bodem afspeuren naar vuil en dit direct weg zuigen.

Extra opties
De populairste optie in een zwembad is de Jet Stream. In vrijwel ieder model is deze Jet Stream in te bouwen. Hij zorgt voor een krachtige straal waar tegenin gezwommen kan worden en die zelfs zorgt voor wat golfslag. Naast de Jet Stream zijn er nog meer leuke extra opties, zoals watervallen, een glijbaan, fonteinen, bruisjets of massagejets.

Verlichting
In het donker of zelfs de schemering zorgt een mooie zwembadverlichting voor enorm veel sfeer. Er kan ook in het donker gezwommen worden zonder extra verlichting buiten het zwembad. Er zijn normale lampen, maar ook LED lampen die uw zwembad in iedere kleur van de regenboog kunnen veranderen.