Product was successfully added to your shopping cart.

Zwembadafdekking.

Een kwalitatieve en duurzame zwembadafdekking is een absolute investering voor uw zwembad. Naast dat wij voor ieder zwembad in ons assortiment een geschikte afdekking kunnen leveren kunnen wij voor uw bestaande zwembad een afdekking op maat maken. Een afdekking voor een bad van Zwembadkoning installeren wij tijdens de plaatsing van het bad en is exact op maat van uw zwembad voorbewerkt.

Voor een reeds bestaand bad komen we graag even ter plaatse voor een juist advies en dito prijs!

Afhankelijk van het type afdekking zijn er de bijbehorende voordelen, daarom hebben we de belangrijke verschillen en toepassingen voor u opgesomd:

 • Het water in het zwembad blijft op temperatuur
 • Het water koelt niet snel af dus de verwarmingskosten zijn stukken lager
 • Het reduceert de toevoeging van chemicaliën
 • Het beschermt tegen vervuiling door zand, bladeren, insecten etc.
 • Verlengt het zwemseizoen
 • Maakt zwemmen bij slecht weer mogelijk
 • Maakt het zwembad optisch groter
 • Beschermt uw kuip
 • Verlengt de levensduur van uw zwembad
 • Verminderd algengroei en afzetting aan de wand en bodem

VERSCHILLENDE AFDEKMOGELIJKHEDEN

 1. Noppenfolie
 2. Foam
 3. Lamellenafdekking
 4. Overkapping
 5. Winterzeil
 6. 4-Seizoenen afdekking

Noppenfolie

Noppenfolie is de meest voordelige oplossing om als afdekking te gebruiken voor uw zwembad. Deze kan met behulp van een handmatig of automatisch oprolmechanisme eenvoudig worden uitgerold en ook weer worden opgerold. Er zijn vele soorten noppenfolie verkrijgbaar in verschillende kleuren als blauw, donkerblauw en zwart. Een noppenfolie heeft het grote voordeel dat de warmte van de zon het zwemwater opwarmt. De levensduur van een noppenfolie is beperkt.

Foam

Een foam afdekking is als het ware een isolatiedeken dat op het water drijft. Een foam afdekking zorgt ervoor dat er minder verdamping is en dat het opgewarmde zwemwater zo min mogelijk afkoelt. Een foam afdekking kan worden gebruikt voor binnenbaden en buitenzwembaden.


Voorbeeld noppenfolie

Lamellenafdekking

Een lamellenafdekking is één van de duurzaamste oplossingen als het gaat om zwembadafdekkingen. De lamellen hebben als belangrijkste functie: veiligheid. Dankzij de draagkracht van circa 65kg per m2 kunnen ze voorkomen dat kinderen en huisdieren in het zwembad kunnen vallen. De lamellen hebben tevens hoge isolatie waarden doordat het systeem beschikt over luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen voor een soort van tussenruimte met het water en de buitenlucht waardoor de warmte veel beter in het water behouden blijft. De speciale SOLAR Lamellen gaan nog een stap verder en verwarmen het water bij de minste zonnestralen reeds op. Een lamellenafdekking gaat gemiddeld tot 15 jaar mee, afhankelijk van welke soort kunststof de lamellen zijn gemaakt. Een lamellenafdekking kan handmatig of automatisch worden geopend of gesloten. Een lamellenafdekking kan door de veiligheid, duurzaamheid en de energiebesparing die deze afdekking geeft gezien worden als een goede investering. Een afdekking kan afhankelijk van het model zwembad op de rand van het zwembad of als roldek in een inbouwnis geplaatst worden waardoor de zwembadranden volledig vrij en toegankelijk blijven rondom. De lamellenafdekking geeft uw zwembad natuurlijk de perfecte finishing touch!


Voorbeeld lamellenafdekking

Zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping is de manier om een buitenzwembad zomer en winter te kunnen gebruiken. Door de degelijke constructie en hoge isolatiewaarden maak je van je buitenbad dus gewoon een binnenzwembad in je eigen tuin. Ze zijn in vele vormen, maten en hoogtes te verkrijgen. Met een overkapping creëer je de mogelijkheid om het zwemseizoen te verlengen of zelfs het hele jaar gebruik te kunnen maken van het zwembad. Een overkapping is meestal telescopisch in te schuiven zodat het zwembad in de zomer ook gebruikt kan worden zonder overkapping in de open lucht. In een bosrijk gebied of in een tuin waar veel struiken en bomen staan biedt een overkapping het zwembad bescherming tegen de val van bladeren, naalden en zaden. De glazen of kunstof doorzichtige inschuifbare delen warmen het zwembad en de ruimte rondom zeer goed op bij gesloten toestand.

Winterzeil

Een winterzeil wordt gebruikt om het zwembad na het zwemseizoen af te dekken zodat er geen licht bij het zwemwater kan komen en dat vuil en bladeren buiten het bad blijven. Het winterzeil wordt over de noppenfolie, foam of lamellenafdekking heen gespannen en is ongeveer 50cm groter dan de rand van het zwembad. Een groot voordeel is dat het zwembad eenvoudig op te starten is in het voorjaar en dat het zwembad gedurende de winterperiode er netjes uit blijft zien. De hoeveelheid toe te voegen chemicaliën zal bij opstart in het voorjaar ook aanzienlijk minder zijn.

4-seizoenafdekking

Een 4-seizoenafdekking is een combinatie van een zomerafdekking en een winterzeil. De 4-seizoenenafdekking wordt ook wel een veiligheidsafdekking genoemd. Deze zwembadafdekking bestaat namelijk uit een sterk pvc/polyester zeil met om de 50cm een aluminium buis die over het zwembad wordt geplaatst. Doordat de afdekking aan beide kanten met spanbanden wordt vast gezet heeft deze een enorme draagkracht en kan het voorkomen dat er een kind of huisdier in het zwembad kan vallen. Bladeren en vuil worden buiten het zwembad gehouden door het grote oppervlak van het afdekzeil. Het afrollen en terug oprollen gaat minder snel en kan voor grote zwembaden een klus zijn voor 2 personen omdat de 4-seizoensafdekking vaak wat zwaarder is.